Jak vybrat krém proti vráskám, který skutečně funguje

Slibují hladkou pleť a mladistvější vzhled, takže se není co divit, že jim podlehne velká část žen. Do krémů proti vráskám jste možná investovali i vy, jenže co výsledky ? Často se od lákavé reklamy odlišují, i když na druhé straně je třeba si uvědomit že pokud by na jejich účinku nebylo vůbec nic, výroba by dávno zanikla. Jak to tedy je s mýty a pravdami o krémech proti vráskám?

Nejčastějším důvodem, proč nevidíte výsledky, jaké byste chtěli, je klamavá reklama a hned za ní se nachází nesprávný výběr krému. To, co funguje na vaši kamarádku, u vás vůbec nemusí zabírat, a to právě pro rozdílný druh pleti. Musíte vědět, zda je mastná, suchá nebo normální a tomu přizpůsobit výběr. Hleďte i na její (ne) zralost a zbytečně nekupujte krémy určené pro ženy o 10 let starší. Vaše pleť může zlenivět a ztratit svou schopnost přirozené regenerace.

Pokud vám při nákupu stačí nápis antiwrinkle nebo po našem proti vráskám, není se co divit, že na viditelné výsledky čekáte marně. Sledovat byste měli i obsah, protože krémy nakládají s jednotlivými složkami a právě ty by měly být klíčem při vašem nákupu. Mezi nejúčinnější látky patří alfa hydroxy kyseliny (známé jako AHA), kyselina alfa – lipoová, kyselina hyaluronová, beta hydroxy kyselina – kyselina salicylová, kolagen, Argireline či vitamín C a pokud si krém proti vráskám sledovat, na co vaše pleť pozitivně reaguje, vaše péče bude o to účinnější.

Od složení závisí i rychlost, s jakou pleť zareaguje na nanášení protivráskového krému. Jak jsme již řekli, ne všechny krémy jsou stejné, využívají různé složky a tak i čas, kdy se dostaví jejich viditelný výsledek, je různý. Nápovědou by mohlo být doporučení výrobce, které je často uvedeny přímo na obalu.

Věřit na zázraky se dnes nevyplácí, i když některé reklamy na protivráskové krémy slibují opravdu nemožné. Je však na věci hledět reálné a nelze čekat, že pravidelné nanášení krému vám dokonale vyhladí vaši tvář. Krémy dokáží projevy vrásek korigovat a pleť udržovat v lepším stavu, ale je třeba, abyste jim přitom trošku pomohli.

Základním pravidlem je dostatečný pitný režim, který udržuje pleť hydratovanou a příjem vitaminů a minerálů, z nichž to nejlepší čerpá i naše pokožka. Ačkoli vrásky se spojují s vyšším věkem, netřeba používání speciálních krémů odkládat až na dobu, kdy vám na tváři začnou překážet. Prevence je nejlepší cestou, jak viditelnost vrásek minimalizovat, proto už kolem věku 25 let můžete nasadit první krém. Samozřejmě, vybírejte s ohledem na váš věk a typ pleti a na obalech hledejte doporučení, že jde o krém na první vrásky.

Muži krémy proti vráskám nepotřebují? Tento mýtus hrdě pěstuje mužské pokolení, které má však tu výhodu, že jim vrásky přidávají na přitažlivosti. Přesto není žádným nepsaným pravidlem, že tento kosmetický produkt se k nim nehodí a neměly by ho používat. Muži, kteří chtějí korigovat projevy stárnutí, klidně mohou sáhnout po protivráskových krémech, které na trhu objevíte i se žádaným označením – pro muže.