Péče o pleť před spaním - Boj proti vyrážce a vráskám

Pokud jste přes den v permanentním pohybu, s otravnou vyrážkou na obličeji toho hodně neděláte. Nejlepší cestou je zamaskovat ji a tvářit, že žádná taková nepříjemnost se vás netýká. Když však přijde čas odpočinku a spaní, buďte připravená. Jde totiž o skvělý čas, kdy účinně zakročit proti akné.

Dříve, než se dostaneme k samotné noci, nemůžeme vynechat možná už klasické, ale přece nutné upozornění. Před spaním třeba pleť pokaždé důkladně odlíčit, zbavit ji nečistot a vyčistit. Bez tohoto kroku žádnou vyrážku nevyléčíte a navíc, se zbytky make-upu na tváři pouze nahráváte vzniku dalších. Únavu proto na chvilku zatlačte a několik minut věnujte potřebné očistě obličeje.

Po vyčištěn obličeje by mělo následovat aplikování krému, ale v případě vyrážek ještě chvíli zadržte. Běžný hydratační krém naneste pouze na místa bez vyrážek a postižené části obličeje natřete zinkovou mastí. Tento produkt byste měli tělové mléko nechat působit celou noc a možná už i sami víte, že jde o jeden z nejúčinnějších kroků v boji proti vyrážce.

Zubní pasta k večerní hygieně patří, ale tentokrát jí dáme i trochu jinou úlohu. Tento mentolový vynález je totiž léty ověřený vysoušeč, který kromě herpesu zabírá i na vyrážky. Nemůžete sice čekat, že se do rána této pleťové nepříjemnosti zbavíte, no pasta účinně bojuje proti zarudnutí, zánětu a šíření bakterií. Po tom, co se zbavíte těchto komplikací, bude vyrážka méně výrazná, nenápadnější a rychleji se zahojí. Stačí tedy jemná vrstva na postižené místo a můžete si jít lehnout.

Velmi účinným (nejen) nočním lékem na akné je Aloe Vera, tedy dobře známý přírodní zázrak. Jeho síla je v tom, že podporuje hojení ran, zabraňuje zánětům a snižuje tvorbu jizev, což jsou všechno účinky potřebné i při léčbě akné. Doporučuje se pravidelné natírání jednotlivých vyrážek gelem z Aloe Vera, také však můžete vyzkoušet čistící kosmetiku s jeho přídavkem. Pokud máte možnost, vyrážky si můžete potírat i čerstvým aloe, které bez problému můžete pěstovat iv bytových podmínkách.

Pokud jste zastáncem zelené léčby, jistě vás potěší, že vám může pomoci například i bazalka. Stačí zalít dvě lžíce sušené bazalky horkou vodou, nechat vyluhovat, scedit a máte připravený účinný produkt proti vyrážkám. Bazalka má dezinfekční a antibakteriální účinky, takže si na noc připraveným roztokem potřete vyrážky. Z bylinek vám ve stejné formě může pomoci i řepík, bezinky, petržel či máta.