Domácí Masky k hydrataci pleti - Domácí hydratační pleťové masky

Zima ještě nekončí. a tak se mnozí z nás stále pasují se sušší a možná až šupinkatou pletí. Důvody jsou dobře známé – chlad střídají vytopené místnosti. Pokožka si nedokáže udržet potřebnou hydrataci a pokud k tomu přidáme možná i zanedbaný pitný režim. Pleť je sušší než obvykle.

Následkem vysoušení pokožky je její slabší odolnost vůči vnějším vlivům. Rychleji podráždění a také viditelnější známky stárnutí. Pokud proti těmto negativním efektům chcete zabojovat a dokázat, že pro svou pleť chcete jen to nejlepší, na místě jsou i pleťové masky. Jde o bonus navíc k důkladné péči o vaši tvář, která navzdory suchému typu může být krásná a svěží.

Mléčné produkty jsou výbornými zásobárnami nejen bílkovin, ale i hydratace pro naši pokožku. Doporučuje se obyčejné mytí suché pleti v mléce, také však můžete využít sílu tvarohu.

Postup: Tři polévkové lžíce obyčejného tvarohu smíchejte se lžící olivového oleje a péče proti jemným vráskám naneste na obličej a krk. Na tuto část těla byste neměli zapomínat, protože se vysouší ještě rychleji než pleť na tváři. Nechte působit 15 minut a masku smyjte.

Jablko v nastrouhané podobě můžete aplikovat na každý typ pleti, protože je známé svým protizánětlivým účinkem. Pokud však navíc chcete lahodit vysloveně suché pleti, přidejte jogurt.

Postup: Nastrouhejte jedno jablko a přidejte do něj polévkovou lžíci bílého jogurtu. Pokud chcete, přidejte i půl lžíce olivového oleje. který je v kosmetice jedním z nejlepších pleťových zázraků. Dobře promíchejte a aplikujte na pleť.

V maskách určených na suchou pleť často najdete i žloutek z vajíčka. který kromě bílkovin obsahuje vydatnou dávku lecitinu. vápníku. železa. hořčíku a vitamínů skupiny A, B a D. Doporučuje se proto na vlasy i na naši pleť.