Parfémy novinky - Inspirace na zajímavé nové parfémy

Podzim voní jinak a na mysli nemáme listí, déšť nebo chlad ve vzduchu. Vonět přece můžete i vy, a to podzimními parfémy. Pokud hledáte něco nového, něco, čím byste si toto roční období zpříjemnili, nabízíme vám pár tipů.

Kromě osvědčených vůní jsou na trhu i novinky tohoto podzimu, které se vyplatí minimálně očichat. Řeči o novém parfému Lady Gagy s názvem Fame jste jistě zachytili. V reklamní kampani ho propaguje téměř jak ji bůh stvořil, je originální svojí černou barvou a za první týden prodeje se z něj minulo více než 6 milionů kusů. V čem je tajemství jeho úspěchu?

Vůně staví na třech hlavních akordech – temnotě, smyslnosti a světle. Temný akord byl inspirován Beladonnou, jedovatou rostlinou používanou krásy-chtivými ženami. Z této temnoty se vůně rozvíjí do smyslných akordů okázalosti, směsi tekutého medu, šafránu a meruňkového nektaru. Světlé akordy v závěru přinášejí velkolepost. Bohatá květinová poezie je z drcené tygří orchideje a jasmínu sambakový. Nadčasové a originální.

Od roku letošního je jasné, že do světa oblíbených ženských parfémů patří i Love z dílny Chloé. S přicházejícím minulýmpodzimem však na trh dorazila její mírně pozměněna podoba s názvem Love, Chloé Eau Florale. Skrývá nakažlivou eleganci, která by měla oslovit ženy milující styl a nefalšovanou ženskost, ženy, které od parfému očekávají svěžest a jemnost. Do původního složení vůně Love je přidána něžnost v podobě lístků maté, květinového srdce a ikonického pudrového podpisu.

Novinku letošního podzimu nabízí i Avon, který spolu s herečkou Milou Jovovich vytvořil toaletní parfém City Rush. Známá herečka a modelka je jeho tváří, ale více než ona sama za parfém říká jeho složení. Vrch květinově – orientální vůně tvoří tóny bergamontu s nádechem sytých švestek a břečťanových zeleně, jádro odhaluje spojení květin černé jiřiny, růže a vanilkové orchideje, sametové tóny krémových dřevin, zemité pačuli a smyslného mušku vytvářejí její základ. City Rush nenechává nic náhodě a svůj název odráží i v samotném flakónu. Je inspirován architekturou moderního města s drážkovanými liniemi.

Vylepšení své známé vůně nabízí i Calvin Klein, který si pohrál s Eternity. Štíhlý flakón je až po samotný vrchol zaplaven přechodem odstínů od tmavé modré až po zářivou tyrkysovou, což symbolizuje jediné. Vánek oceánu – svěží a čistý. Parfém s názvem Eternity Aqua je inspirován podstatou ženskosti a vší její lehkostí. V úvodu spojuje šťavnaté jablko, meruňkovou dřeň a svěží okurky, v srdci ucítíte buket bílých květin. Základ vůně stojí na teplém dřevě a pižmu, což zaručuje příjemné zahřátí na podzim.