Jak mít dlouhé a pevné nehty, které se nelámají

Také se někdy ptáte, když vidíte ženu s dokonalými nehty, zda mohou být vůbec pravé? Ne každá z nás byla obdařena perfektními nebo lehce tvarovatelnými nehty, kterým stačí věnovat jednou týdně pár minut času a jsou jako od kosmetičky. A to, jak se k nim dopracovat, je pro nás tajemstvím, zvláště když jsme vyzkoušeli, zdá se, úplně všechno, ale nehty si stále rostou, jak chtějí. Jak na to?

Prvním krokem je zpevnění nehtů a jejich dobrá výživa. Dbáme především na vrásky kolem očí dostatek vápníku a také vitamínů i minerálů a vůbec na zdravou životosprávu. Také zakoupíme zpevňující krém a pravidelně jím nehty ošetřujeme.

Samozřejmostí by mělo být provádění všech domácích prací v rukavicích, i pokud jde například o umytí jednoho poháru. Je to sice nepohodlné, ale po čase se dá zvyknout i na to. Pokud máme na programu domácí práce nebo hodně prádla a nehty budou i v rukavicích vystaveny také mechanickému tlaku, zatneme je do měkkého vosku, který nehty obalí ochrannou vrstvou a později je možné jej snadno sloupnout.

Jak ale dosáhnout dokonale štíhlého zaobleného tvaru?

Ruce nahřejeme v teplé vodě, pak dosucha utřeme a konce krém na vrásky kolem očí prstů na pár minut namočíme do teplého parafínu. Parafín setřeme papírovým ubrouskem a každý nehet opatrně masírujeme bříškem prstu. Při masáži jemně odtahujeme kůži nehtového lůžka dolů a do stran.

Ruce umyjeme jemným mýdlem a ošetříme vhodným krémem na ruce.

Nejlepší hygienickou tyčinkou pro kojence pak opatrně a velmi jemně zatlačí kůžičku kolem nehtu k jeho okraji. Nikdy je nezastřiháváme nůžkami. Konce nehtů dotvarujeme pilníkem a podle potřeby potom jednou týdně upravíme.

Při lakování používáme jako první výživný a zpevňující bezbarvý lak a když dobře zaschne, naneseme vrchní barevný lak.

Tuto kúru bychom měli opakovat asi jednou za měsíc, jemnou masáž oční krém nehtů si však můžeme dopřát každý večer např.. u televize nebo při knize. Vzhledem k délce nehtů je ale také třeba naučit se jinak používat prsty. I s dlouhými nehty můžeme psát na počítači nebo vykonávat domácí práce.

Pokud jste ochotna dodržovat všechny tyto zásady, nebudete potřebovat žádný kosmetický salón a i vaše nehty budou středem pozornosti.