Proč vznikají vrásky - Co způsobuje tvorbu vrásek

Vrásky dělají muže atraktivnějším, avšak ženu starší. Vrchol nespravedlnosti? Těžko říct. Je však dobré vědět, jak jejich výskyt eliminovat, ba dokonce až oddálit. Jsou vám následující chyby povědomé?

Možná vás oči často pálí nebo jde jen o nepříjemný zlozvyk. Tak či onak, je dobré se ho zbavit. Natahování a tření jemné pokožky v jejich blízkosti způsobuje nevábně tmavé kruhy a pigmentové skvrny. Díky nim můžete už ve třiceti vypadat na pětačtyřicet. Pokud vás problém podrážděných očí neopouští, vyhledejte alergologa, anticellitidní krém případně očního lékaře. Ne vždy je při pálení a svědění očních partií na vině nevyhovující kosmetika.

Stále se najde mnoho žen, které při pití používají brčko. Důvodů mohou mít hned několik: jednak strach z přenosu nemocí a bolestivých koutků při dotyku rtů a šálky, nebo snaha vyhnout se zabarvení zubů při konzumaci tmavých nápojů. Časté špulení však způsobuje drobné linky v okolí úst, z nichž časem vznikají nepěkné vrásky.

Tvář krásné hladká, ale krk vysušený jako želva. Nedivte se, pokud vám lidé rázem tipnou o pár let víc. Při péči o pleť nezapomínejte ani na svůj krk, dekolt a ruce. Krém proti stárnutí používejte i na tyto partie a pokud se chystáte na sluníčko, naneste si vrstvu ochranného pleťového krému navíc.

Vrhnete se na dietu a ztrátu několika kilogramů ihned znát i na vaší tváři. Pokožka ztratí pružnost a váš celkový dojem pokazí ztrhaná vizáž. Výzkum ukázal, že některé potraviny vylepšují vzhled pletí, tvrdí odborníci na výživu. Mezi ně patří například losos, ořechy, citrusové plody, kiwi, špenát, růžové grapefruity, ale i rajčatové omáčky.

Tuto archaickou metodu používala možná vaše babička, ale vy v ní určitě nepokračujte. Mýdlo vám pleť vysuší, následkem čehož jsou vrásky ještě viditelnější. Ničím výjimečným není ani následné zarudnutí, případně ekzém a nepěkné vyrážky.

Děláte chybu. Ani v zimě nejsou slunečné dny žádnou raritou. Při permanentním mžouráním si koledujete o tvorbu hlubokých vrásek. Pokud své oči před sluncem nechrání, ubývá vám kolagen z tenké pokožky v jejich okolí, což může způsobit pigmentaci.