Na co si dát pozor v kosmetickém salonu a při kosmetice

Místo, ze kterého byste měli odejít odpočnuti hezčí, nemusí být vždy takovou oázou klidu, jak byste očekávali. I na dnešních příkladech vám dokážeme, proč je tak důležité zaměřit se na salon s velmi dobrou pověstí a velmi dobrou kvalitou. V opačném případě si můžete z kosmetických procedur odnést i nějakou nemilou pozornost, které se pak dlouhodobě nebudete vědět zbavit. Někdy se tak stane z dlouhodobého zanedbávání povinností, jindy jde pouze o chvilkovou nepozornost, která pošramotil jejich pověst.

Infekce z pedikúry

Nejcitlivější možnost, jakou se můžete nakazit a zároveň i ta nejčastější. Různá infekční onemocnění nohou se totiž velmi jednoduše přenáší z člověka na člověka. Stačí věnovat méně pozornosti dezinfekci vaničky a nástrojů a už je problém na světě. Důsledně tedy sledujte, zda dotyčná kosmetička myje nástroje po předešlém zákazníkovi pouze vodou a saponátem, nebo je i dezinfikuje ve speciálním roztoku.

Podaří se vám to zpozorovat zejména po ukončení vaší kosmetické procedury. Jistá dávka tolerantnosti a upřímnosti se vyžaduje i od vás. Protože pokud máte takové problémy, měli byste na to kosmetičku předem upozornit a navíc je vám následně při těžší formě určena spíše medicínská pedikúra, která vám nohy zároveň vyléčí. Z jisté části dělají chybu zároveň i samotné zákaznice.

Ke pedikérce chtějí jít s dokonale oholenou pokožkou a tak se často depilovat buď v ten den, kdy jsou k ní objednané, případně den předem. Takto podrážděná pokožka je pak však náchylnější na přenos mykózy a jiných kožních problémů, takže tuto zkrášlovací kúru si nechte raději až po pedikúře.

Alergie z použitých produktů

Tento problém bohužel nastává při menších salonech, které v hledání způsobů na ušetření výdajů sáhnou i po méně ověřených produktech. Respektive se nezaměří na ty, které jsou hypoalergenní a patří mezi automatické součásti výbavy větších firem.Kosmetička je tedy povinna vždy vás informovat o přídavcích daného produktu, abyste mohli posoudit, zda nejste na danou surovinu alergické. V opačném případě vám může způsobit nepříjemné otoky, vyrážky, až spálení pokožky.

Podráždění z depilace

Stačí chvilka nepozornosti a je to tu. Trošku teplejší vosk, necitlivé strhnutí po depilaci a pokožka je ihned ostře červená. A rovněž nám mohou vzniknout i drobné trhlinky nebo ranky v pokožce. Právě při této proceduře je možné se nakazit i bakterií streptokok.

Bolístky z roztržitosti

jedná se o jednu z nejčastějších komplikací, kterou si ženy odnášejí z kosmetických salónů. I lidé zde pracující jsou běžní lidé a může se jim stát, že jim jejich roztržitostí vznikne ranka nebo trhlinka v kůži. Na způsobené nikdy nesahejte ani se je nepokoušejte třít nebo masírovat. Jakmile se dostanete domů, tak na ranku naneste dezinfekci a ranku nechejte volně dýchat - nenanášejte na ni make-up ani žádné další krémy.