Masáže válečkem na bázi akupunktury - Váleček s jehličkami

Když se však malým válečkem zaútočí na kůži, dá se zbavit několika problémů najednou. Dehydrovaná a povadlá pleť, těš se! A vy, vrásky, pigmentové skvrny, jizvy, celulitida, strie jak na celulitidu a tukové buňky, plačte, protože váleček kosmetický vás pošle, kam patříte. Do zapomnění! Válečku, který nepomůže s těstem ani s malováním, se říká dermaroller.

A přestože zdravotní pomůcka, vyzbrojená stovkami drobných ostrých jehliček, není úplná novinka, o jejím použití a efektu se hodí dozvědět více právě koncem léta. Tehdy je třeba řešit důsledky slunění a další méně příjemné vedlejší účinky nejteplejších měsíců roku.

Prioritně je dermaroller určen k mezoterapii, vpravování kyseliny hyaluronové do pleti. Když se do ní dostanou molekuly této kyseliny, reagují jako beduín, který se konečně dostal do oázy. Začnou nasávat a nasávat. Pochopitelně, vodu.Dokáží jí absorbovat stokrát více, než je jejich vlastní objem. Výsledek: hydratovaná, napnutá a rozzářená pleť. Jedním válečkováním se dá vyřešit mnohem více problémů.

Pich sem, pich tam, masáž

Když už váleček rozpíchal kůži a udělal cestičky, bylo by škoda nevyužít prostor a nezačlenit do pleti další látky. Ty vyplní vrásky i jizvy po akné, pomohou odstranit pigmentové skvrny, poradí si s rozšířenými póry, ale také s ochablou kůží a tukovými buňkami. Dermaroller je efektivní pomůcka, protože zvládne to nejkomplikovanější. Rovnoměrně, pravidelně, cíleně a rychle narušit kožní bariéru. Ta nás na jedné straně chrání, ale na druhé straně mnohým účinným látkám v kosmetice zabraňuje proniknout tam, kde mohou efektivně fungovat. A navíc se válečkem dají za krátký čas obsáhnout i relativně velké plochy, říká odborná poradkyně v oblasti dermokosmetiky.

Na podobném principu fungují i ​​speciální pistole a pera. Ty byste však v kosmetickém salonu hledali marně. Správnou adresou jsou beauty kliniky, kliniky estetické medicíny a dermatologické ambulance. Dermaroller patří spolu s dermapenom k ​​formám mikroneedlingu s pasivním vpravování, tedy jakoby vmasírováním účinných složek. Dermapen s využitím jednorázových sterilních jehel, který na naší klinice využíváme, se od dermarolleru liší i směrem působení jehliček.

Při roller, otáčivém kolečku, kopíruje dráha jehly půloblouk, dermapen má kromě vyšší rychlosti výhodu v kolmém průniku jehel do kůže. Tím se sníží traumatizace a zrychlí hojení kůže, říká dermatoložka MUDr. Iveta Hášová z medicínského kosmetického centra. Dermaroller zde používají ne jako samostatnou, ale jako doplňkovou metodu k jiným procedurám, aby efekt co nejdéle vydržel.

Poranění pro krásu

Při aktivním vpravování látek pistolí se do kůže aplikuje koktejl vitamínů a dalších účinných látek. Nimi stimulujeme mitochondrie. Jsou to řídicí centra buněk a zároveň i malé energetické továrny. Proto lze o tomto ošetření mluvit jako o jednom z mála, které skutečně fungují v prevenci předčasného stárnutí pleti, vysvětluje lékařka. Kontrolované poranění kůže aktivuje proces hojení. Tím se nastartuje tvorba kolagenu, pleť se vypne a zlepší se její textura. Demarollerom lze postarat nejen o obličej, ale i o další části těla. Zuzana s ním má dobré zkušenosti při odstraňování celulitidy i při napínání ochablé kůže na břiše, stehnech, bocích, tricepsy. Všude, kam se jehly válečku zapíchnou a vytvoří prostor pro aplikování aktivních látek.

Co do sebe při masáži aplikovat

Aktivní látky - Pěkné slovní spojení. No právě zde bývá zakopaný pes. Kromě stoprocentní hygieny je třeba si při použití dermarolleru doma nebo u kosmetičky ověřit, jaké séra budou do kůže aplikovat. Aby se nenadělalo více škody než užitku. Pokud vám bude někdo tvrdit, že pleť podpoří stoprocentní kyselinou, jak se celulitidy zbavit, nevěřte a berte nohy na ramena. V takové koncentraci je to bílý prášek. Salony a beauty kliniky obvykle pracují s koncentrací od dvou do čtyř procent.

Žravé buňky

Když jsou buňky napojeny, pleť vypnutá a poručili se i vrásky i pigmentové skvrny, těžko se ubránit přání dát si podobným způsobem odčarovat i zásoby tuku pod kůží na krku, břiše, stehnech, bocích. I to se dá dermarolleru vyřešit, reaguje Zuzana a vysvětluje: Tukové buňky se rozmnožují jen dokud nedospějeme. Pak se jejich počet ustálí. To však neplatí o objemu. Ten dokážou zvětšit o šedesát až sto procent. Ženy se sedavým zaměstnáním, s nedostatkem času či chuti na sport, ale i ty, které sice stále nesedí a hodně sportují, ale potýkají se zpomaleným metabolismem jako důsledkem věku, o tom vědí své.

Přes mikrovpichy v kůži dostaneme do buněk látku, která funguje jako saponát při rozpouštění mastnoty – rozpustí ji. Procedura se kombinuje s lymfodrenážní masáží, aby se rozpuštěné tuky z těla odplavily.

Procedura: Bolí - nebolí

Místa ošetřované dermarolleru nebo dermapenom se lokálně umrtví krémem nebo jiným způsobem. Procedura nebolí, ale můžete mít při ní podivný pocit, jako když vám zubař opravuje zub znecitlivěný anestetikem. Bolest necítíte, ale víte, že se v ústech něco děje, protože občas registrujete tlak či tah. Plusem mezoterapie dermarolleru je rychlé, při použití dermapenu ještě rychleji, hojení kůže. Je to jedna z mála invazivních metod, kvůli níž si netřeba brát několik dní volna. Navíc právě v době, kdy je partner pro jistotu někde daleko, aby vás neviděl oteklou a zdecimovanou.

Na druhý den po terapii není kromě možného mírného zčervenání ošetřované kůže nic znát. Tedy nic. Pozornému oku samozřejmě neujde, že jste jiná, svěžejší a jakási mladší. Již po jedné proceduře. A co pak po druhé, třetí. Je třeba počítat s tím, že na čtvrtý nebo pátý den bude pokožka vypadat mdle, sucho a také vrásky budou viditelnější, upozorňuje Z. Kirkovo. Je to v pořádku a je to logické. Když kůži propícháme, její povrch se vysuší.Jemné šupinky snadno odstraníme zrnková peelingem nebo froté ručníkem. Nejhezčí efekt je po deseti až dvanácti dnech. Tehdy je již pokožka zregenerovaná a kyselina hyaluronová na sebe navázala vodu. Aby krása vydržela několik měsíců, třeba mezoterapii zopakovat alespoň třikrát. Při odstraňování atrofických jizev a pigmentových skvrn byste měli počítat s osmi až deseti kúrami.