Chemický peeling pleti - Vrásky, póry, akné, flíčky

Všichni známe toto slovní spojení, ale málokdo mu přesně rozumí a ví, co se pod ním skrývá. Některé z nás ani netuší, kdy chemický peeling použít a tehdy uděláme naší pleti více škody než užitku. Proto, pokud patříte mezi ty, které porcelánovou pokožku do vínku nedostali a spíš máte akné, jizvičky či pigmentové fleky na obličeji, neváhejte a čtěte dál.

Vrhněte se do boje s vašimi nedokonalostmi pomocí chemického peelingu. V jednoduchosti řečeno – chemický peeling se využívá k odstranění nejpovrchovejších částí pokožky. Řeknete si, vždyť takový peeling si udělám i doma v koupelně. Kosmetický peeling však působí pouze na kožním povrchu. Používají se při něm různé složky jako například mleté ​​zrnka mechanicky obrušující kůži. V případě chemického peelingu jde o dermatologickou léčebnou metodu, při které se využívají především účinky ovocných kyselin. Ty naruší kůži do požadované hloubky. Chemický peeling je metoda, při které dochází k odloučení povrchových vrstev kůže po aplikaci chemických látek s její postupnou regenerací.

Chemický peeling se používá k omlazení pleti, ale i na ošetření mastné problémové pleti se sklonem k akné. Je vhodný na rozjasnění pleti, zvýšení hydratace a pružnosti, zmenšení pórů, vyhlazení vrásek, jizviček po akné, barevné sjednocení pokožky. Efekt je po kúře viditelný, protože dochází k vyčištění a zmenšení pórů, zlepšení jemných linek a vrásek, zmenšení hloubky jizev, barevnému sjednocení pleti, menšímu promašťování. Pokožka bude hladší, jemnější a její vzhled bude zdravější a zářivější.

Doba zákroku je zhruba 15 minut. Zákrok spočívá v aplikaci koncentrovaných ovocných kyselin. Působením kyselin se odloučí povrchové či hlubší vrstvy kůže, následuje proces obnovy kůže, kde se odloučené buňky nahrazují novými, pleť mě po zhojení viditelně lepší vzhled. Aplikace je jednoduchá a příjemná, netrvá déle než 20 minut. Na závěr se pokožka ošetří vhodným regeneračním krémem, následně se po dobu tří dnů doporučuje použití vhodného hydratačního krému.

Ve většině případech je pleť po peelingu velmi až mírně červená. Podle citlivosti pleti zarudnutí zmizí hned do druhého až třetího dne po zákroku. V některých případech doprovázejí hojení puchýřky a olupování kůže. Všechny tyto projevy by měly ustoupit nejpozději do pěti dnů. Po peelingu používejte hojivý krém, vyvarujte se slunečního záření alespoň dva týdny po aplikaci. Na 48 hodin zapomeňte na intenzivní sport a saunování. To vše vám může ublížit.

Možná vás závěrečné řádky mírně vystrašili, ale vězte, že když se na to dáte a dodržíte všechny rady a doporučení, odměnou vám bude krásná, zářivá a bezchybná pleť. Jak se říká – všechno něco stojí, a tak je to i s nádhernou pletí.